پایتون چیست؟

پایتون چیست ؟

کاربرد در زندگی واقعی.

پایتون چیست ؟ یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و همه منظوره س که از اون میتونید برای اهداف مختلفی استفاده کنید . از توسعه وب گرفته تا علم داده ، یادگیری ماشین روباتیک موارد استفاده ی پایتون توی دنیای واقعی نامحدوده.

احتمالاً از خودتون می‌پرسید، که مردم با پایتون چه چیزهایی رو با موفقیت می‌سازند. اگه نگاهی اجمالی به شرکت‌هایی بندازید، که از این زبان استفاده می‌کنند ، شرکت‌هایی در سطح جهانی مانند گوگل ، یوتیوب ، فیس‌بوک ، اینستاگرام ، اسپاتیفای ، نتفلیکس و غیره رو حتما خواهید یافت .

گوگل

 google از همون ابتدا از پایتون استفاده کرده . پایتون جایگاهی رو به عنوان یکی از اصلی ترین زبان های سمت سرور این غول فناوری به دست آورده .  Guido van Rossum خالق پایتون چندین سال رو اونجا کار کرد . و از همون ابتدا روی توسعه ی این زبان نظارت داشت.

اینستاگرام

اینستاگرام پایتون رو به دلیل ساده بودنش دوس داره. این سرویس به طور کامل در فریمورک جنگو که متعلق به پایتونه، نوشته شده . 

اسپاتیفای

Spotify از این زبان برای تجزیه و تحلیل داده ها و خدمات back-end استفاده می کنه.جالبه بدونید که Spotify تجزیه و تحلیلهای زیادی و برای ارائه توصیه هایی به کاربرانش انجام میده. 

 پایتون موارد استفاده زیادی رو توی حوضه ی رباتیک و کنترل سخت افزار و علم و اکتشافات فضایی داره.

در این مقاله میبینیم که ، چطور از مهارت های پایتون خودمون در زمینه های مختلف استفاده کنیم.

نرم افزارهایی جالب را توسعه دهید.

اکوسیستم پایتون مجموعه ای غنی از چارچوب ها، ابزارها و کتابخانه ها رو برامون فراهم میکنه. همچنین به شما این امکان رو میده، که تقریباً هر نوع برنامه ای رو بنویسید. شما میتوانید از پایتون برای ساخت برنامه های کاربردی برای وب و همچنین پلتفرم های دسکتاپ و موبایل استفاده کنید. حتی میتونید، از پایتون برای ساخت بازی های ویدیویی استفاده کنید.

توسعه وب

ایجاد و توسعه برنامه های کاربردی وب از مهارت های مورد تقاضای این روزاست . توسعه وب با پایتون ، فرصت های زیادی را برای ما داره. برای توسعه برنامه‌های کاربردی وب، APIها و موارد دیگه ،چندین فریمورک، کتابخانه و ابزار مفید پایتون رو خواهید یافت. چندتا از محبوب ترین فریمورک های وب پایتون رو در قسمت پایین نام میبریم :

Django

جنگو یک فریمورک سطح بالا است. که توسعه سریع برنامه وب رو با طراحی تمیز برامون محیا میکنه.  این فریمورک به ما امکان میده، بدون نیاز به اختراع مجدد روی نوشتن برنامه های خودمون تمرکز کنیم.

پایتون چیست
FastAPI

 

 یک فریمورک وب سریع و کارآمده. برای ساخت APIهای وب بکار میره. از نوع پایتون مدرن ساخته شده . و برنامه نویسی ناهمزمان رو فعال می کنه.

Flask

فریمورک سبک برای ایجاد برنامه های وب WSGI است. به شما این امکان رو می ده تا با سرعت شروع کنید. و در صورت نیاز به برنامه های پیچیده اونها رو ارتقا بدید.

Tornado

 

 یه فریمورک وب که از I/O شبکه غیرمسدود کننده استفاده می کنه. باهاش می تونید برنامه هایی بنویسید، که می تونن به ده ها هزار اتصال باز مقیاس شن.

توسعه CLI

زمینه ی دیگه ای که پایتون توی اون می درخشه، توسعه اپلیکیشن رابط خط فرمانه (CLI) . برنامه های کاربردی CLI همه جا هستند. و به شما این امکان رو میدن ، تا با ایجاد ابزارهای کوچک و بزرگ برای خط فرمان خودتون، کارهای تکراری و خسته کننده روزمره رو به طور خودکار انجام بدید.

برخی از فریمورکهای CLI عبارتند از : argparse،Click ،Typer    

توسعه رابط کاربری گرافیکی GUI

ایجاد برنامه های کاربردی رابط کاربری گرافیکی (GUI) برای محیط های دسکتاپ نیز یک گزینه جذاب توی پایتونه. اگر علاقه مند به ساخت این نوع برنامه ها هستید ، پایتون با طیف گسترده ای از کتابخانه های رابط کاربری گرافیکی، چارچوب ها و جعبه ابزار به شما کمک می کنه .

از فریمورکهای GUI عبارتند از :

 wxPython، tkinter، Kivy،PYQT  

توسعه بازی

یک راه عالی برای یادگیری نحوه برنامه نویسی نه تنها در پایتون بلکه به هر زبان دیگری توسعه ی بازی است. برای توسعه بازی ها باید از متغیرها، حلقه ها، عبارات شرطی، توابع، برنامه نویسی شی گرا و موارد دیگه استفاده کنید.

توسعه بازی یک گزینه عالی برای ترکیب چندین مهارت است. همیشه بازی های رایانه ای نقش مهمی در برنامه نویسی داشته اند. بسیاری از مردم بخاطر اینکه عاشق بازی هستند، یا اینکه می خواهند بازی های مورد علاقه خودشون رو دوباره بسازند، یا بازی های جدید بسازند، وارد برنامه نویسی می شوند.

ایجاد بازی‌های رایانه‌ای میتونه، یک ماجراجویی سرگرم‌کننده و پرارزش باشه. شما میتونید، تجربه فوق‌العاده‌ای از انجام بازی‌ای رو که به تازگی ساختید تجربه کنید. چندین ابزار، کتابخانه و چارچوب برای ایجاد سریع بازی در اکوسیستم پایتون پیدا خواهید کرد .

 در اینجا یک نمونه کوچک از آنها آورده شده است:

 PYGAME, ARCADE , piglet

یادگیری ماشین (Machine Learning)

 

ماشین لرنینگ می تواند، اولین قدم برای افرادی باشد، که به هوش مصنوعی علاقه دارند. ماشین لرنینگ پروسه ایه که از طریق تجربه ها الهام میگیره. این الگوریتم ها مدل هایی رو بر اساس نمونه هایی از داده های آموزشی برای پیش بینی و تصمیم گیری می سازند.

همچنین می تواند ، خیلی ترسناک باشد! زیرا فضا سریع و دائما در حال تغییر است. در اینجا خلاصه ای از برخی از محبوب ترین ابزارها برای انجام یادگیری ماشین با پایتون آمده است:

 TensorFlow , scikit-learn , keras , nltk , pytorch

 

محاسبات علمی

زمینه ی دیگه ای که پایتون توی اون نقش بسزایی داره، محاسبات علمیه. دانشمندان از قابلیت‌های محاسباتی پیشرفته‌ای استفاده می‌کنند ، که از طریق ابررایانه‌ها، خوشه‌های رایانه‌ها، و حتی رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ برای درک و حل مشکلات پیچیده موجود است.

اینجا تعدادی از کتابخانه هایی که این روزها می تونید، برای محاسبات علمی در پایتون استفاده کنید، آورده ایم:

Numpy , scipy , simpy

تجزیه و تحلیل داده ها و تجسم

  تجزیه و تحلیل داده ها ارتباط نزدیکی با تجسم داده ها داره، که به نمایش گرافیکی داده ها می پردازه.

در پایتون، کتابخانه های بالغ و مستقر برای تجزیه و تحلیل داده ها و تجسم داده ها رو نیز پیدا میکنید.  اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

 Seaborn , pandas ,dash , matplotlib , bokeh

خزنده وب

یکی از مهمترین منابع اطلاعاتی برای انجام علم داده خزنده وب است. فرآیند جمع‌آوری و تجزیه داده‌های خام از وب ،با یک ابزار خودکار به عنوان خزنده وب شناخته می‌شود.

پایتون مجموعه ای عالی از ابزارها و کتابخانه ها رو برای خزنده داده ها از وب داره. اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

Beautifulsoap , requests , scrapy urllib.request

گردش کار خودتون رو تسریع و خودکار کنید.

کامپیوترها در انجام کارهای تکراری و خسته کننده بسیار خوبند . اونها می تونند ، برای مدت طولانی بدون اشتباه کارها رو انجام بدن. این یک ویژگی ارزشمند است، که می تواند به شما کمک کند، کار روزانه خود را دلپذیرتر و سازنده تر کنید.با پایتون می تونید، بسیاری از وظایف رو در کار خودتون به طور خودکار انجام بدید.

شما می تونید، عملیات DevOps خودتون رو خودکار و مدیریت کنید. یک محیط توسعه پایتون موثر بسازید، فرآیند بسته بندی و استقرار را در چرخه توسعه خودتون مدیریت کنید، نرم افزار خودتون رو آزمایش کنید، سیستم های پایگاه داده خودتون رو مدیریت

کنید .

محیط توسعه

ایجاد یک محیط مولد و موثر برای شما و هم تیمی هاتون ، بخش اساسی توی توسعه نرم افزاره. برای این منظور پایتون مجموعه ای عالی از ابزارها رو دارد. که به شما امکان رو می ده، بسته ها، کتابخانه ها و نسخه پایتون خودتون رو توی محیط های مجازی هر پروژه ایزوله کنید.

بسته بندی و استقرار نرم افزار

یکی دیگه از بخش‌های حیاتی چرخه توسعه نرم‌افزار، بسته‌بندی و توزیع و استقرار محصولات خودتون برای کاربران نهایی یا مشتریان است. در پایتون یک راه سریع و محبوب برای استقرار برنامه‌ها و کتابخانه‌ها و انتشار آنها در PyPI وجود داره.

تست نرم افزار

هنگامی که با پایتون یا برنامه نویسی شروع می کنید، احتمالاً با ایجاد برنامه ها و اسکریپت های کوچکی شروع می کنید، که میتونید اونها رو اجرا کرده و به صورت دستی آزمایش کنید. تا مطمئن بشید که همونطور که انتظار دارید ، کار می کنند.

با این حال هنگامی که برنامه های شما رشد می کنند و پیچیده تر می شوند، آزمایش آنها با دست تقریبا غیرممکن است. این زمانی است که تست خودکار وارد صحنه می شود.

متاسفانه توسعه دهندگان اشتباه می کنند. هیچ کدی کامل نیست. بنابراین شما به یک فرآیند آزمایشی نیاز دارید. که به شما کمک   کنند اشکالات رو شناسایی کنید. و از وارد کردن آنها به تولید جلوگیری کنید.

تست همچنین می تونه طراحی کد شما رو هدایت کنه .با اون میتونید ویژگی های غیر کاربردی مانند عملکرد، امنیت، قابلیت استفاده، انطباق با مقررات و موارد دیگه رو بررسی کنید. بنابراین آزمایش یکی از اجزای مهم توسعه نرم افزاره.

پایتون چند تا از بهترین ابزارها رو برای آزمایش داره. می تونید از این ابزارها برای نوشتن تست های ثابت و اجرای خودکار اونها استفاده کنید.

سیستم های جاسازی شده و ربات ها را توسعه دهید.

نوشتن برنامه کاربردی خودتون برای وب یا دسکتاپ میتونه خیلی جالب باشه اما نوشتن کدی که نحوه عملکرد سیستم های سخت افزاری و روبات ها رو کنترل می کنه، می تونه حتی جالب تر باشه. زمینه هایی مانند اینترنت اشیا، اتوماسیون خانگی، خودروهای خودران و روباتیک با پیشرفت علم و فناوری روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا کردند.

زبان پایتون به تدریج وارد دنیای حسگرها، موتورهای الکتریکی، مدارها، میکروکنترلرها و روبات ها شده است. امروزه می تونید چندین پروژه پایتون رو پیدا کنید که در اون جهت حرکت می کنند.

DevOps

شامل توسعه نرم افزار و عملیات کلی فناوری اطلاعات است. DevOps به شما این اجازه رو میده تا کل چرخه عمر برنامه ها و محصولات نرم افزاری خودتون رو مدیریت کنید. این پروسه شامل توسعه، آزمایش، بسته بندی و استقرار و سایر عملیات مرتبط است.

پایتون یکی از فناوری‌های اولیه ست که مردم برای DevOps ازش استفاده می‌کنند. انعطاف‌پذیری و دسترسی اون ، پایتون رو به یه گزینه ی مناسب برای این شغل تبدیل می‌کنه و تیم‌های توسعه رو قادر می‌سازه گردش کار خودشون رو بهبود ببخشند و کارآمدتر و سازنده‌تر باشند.

در اکوسیستم پایتون میبینید که برخی از ابزارهای محبوب DevOps در پایتون نوشته شده ند. همچنین متوجه میشید که می تونید از پایتون برای کنترل بیشتر اون ابزارها استفاده کنید. در اینجا تعداد کمی از اون ها هستند:

Ansible Docker Compose

کارهایی که احتمالاً نمیتوانید با پایتون انجام دهید.

پایتون یه زبان بسیار متنوعه و کارهای زیادی رو می تونید با اون انجام بدید. با این حال شما نمی تونید همه کاری رو با پایتون انجام بدید . مواردی وجود دارند که پایتون اصلاً برای اونها مناسب نیست.

به عنوان یک زبان تفسیری، پایتون در تعامل با دستگاه‌های سطح پایین مانند درایورهای دستگاه، مشکل داره. اگه بخواهید یک سیستم عامل با پایتون بنویسید، مشکلی بزرگ دارید. برای برنامه های سطح پایین بهتره که از C یا C++ استفاده کنید.

با این حال، ممکنه برای مدت طولانی این مطلب درست نباشه. به عنوان شاهدی بر انعطاف‌پذیری پایتون، افرادی هستند که روی پروژه‌هایی کار می‌کنند که قابلیت استفاده پایتون رو به تعاملات سطح پایین گسترش میدهند. MicroPython و CircuitPython تنها برخی از این پروژه‌ها هستند. که قابلیت‌های سطح پایین رو برای پایتون طراحی می‌کنند.

چه کار دیگری می توانم با پایتون انجام دهم؟

فهرست ایده های این آموزش جامع نیست. فیلدهای بی شمار دیگه ای وجود دارند. که می تونید با پایتون روی اون ها کار کنید. شما همچنین می تونید ، تحقیقات خودتون رو برای یافتن پروژه هایی که علاقه شما رو برانگیخته ، انجام بدید. 

پایتون
مراحل بعدی !

خب! حالا شما پایتون رو شناختید . فهرست گسترده ای از موضوعات و پروژه های عملی برای شروع کار از مبتدی پایتون تا پایتونیستای باهوش وجود دارند.

یکی دیگه از راه های عالی برای گیر نکردن توی این موضوع اینه که در مورد اون صحبت کنید. کدنویسی نباید یک فعالیت انفرادی باشه. مهم نیست چقدر تجربه دارید. شما همیشه می تونید به دیگران کمک کنید. و همچنین از دیگران کمک بگیرید.

مهم نیست از کجا شروع کنید. راه های بی شماری رو برای رشد مهارت های برنامه نویسی خودتون پیدا خواهید کرد. چیزی رو انتخاب کنید و شروع کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه