کار عمیق توانایی تمرکز بدون حواس پرتی بر روی یک وظیفه شماختی است . این یک مهارت است که به شما امکان می دهد هرچه سریعتر در کار خود نتایج بهتری بگیرید .
کار عمیق شما را در حرفه خودتان بهترین میکند به طور خلاصه در قرن 21 کار عمیق مانند یک قدرت فوق العاده است. با این حال اکثر مردم چنین مهارت و توانایی را از دست داده اند و اکثر اوقات خودشان را در فضای مجازی میگذرانند.
در این مقاله سعی داریم تا داستان تاثیر کار عمیق از زبان و نوشته کال نیوپرت را شرح دهیم .
ابتدا به شما خواهیم گفت که چگونه ایجاد اخلاقیات کار عمیق در زنگیتان تاثیرات زیادی را خواهد داشت. پس با ارئه یک برنامه برای ایجاد عادت و تقویت آن برای درک این مهارت، فرایند دستیابی به کار عمیق را برایتان هموار می کنیم .

بخش اول

در دنیای امروزه برای دستیابی به کار عمیق تمام متخصصان باید فضای مجازی را ترک کنند تا بتوانند از کار عمیق استقبال کنند.

کار عمیق فعالیت حرفه ای است که با تمرکز حواس انجام میشود و توانایی شناختی فرد را به حداکثر میرساند ،این تلاش ارزش های جدیدی ایجاد میکند که تکرار آن دشوار است .

طی تحقیقات بسیاری که صورت گرفته شد به این نتیجه رسیده شد که فشار روحی همراه با کار عمیق برای بالا بردن توانایی های فردی ضروری است . دلیل اینکه امروزه متخصصان آشنایی خودشان را با کار عمیق از دست داده اند استفاده از شبکه های مجازی و سرویس دهنده های این چنینی است.مانند توییتر، فیسبوک  و…  که با دسترسی راحت از طریق آنها حس راحت طلبی در هر شخص را تقویت میکند.

مطالعه مکنزی در سال 2012 نشان داد که یک کارمند 60% از کار خود را صرف شبکه مجازی ،30% را پاسخ ایمیل و 10% از زمان را صرف کار خود میکند که با چنین ارقامی کار عمیق صورت نمیگیرد .

با پیشروی چنین وضعیتی با احتمالات در نظر گرفته شده کار عمیق و فرد متخصص با چنین مهارتی به سرعت رو به نادر شدن میروند.در نتیجه میتوان گفت اشخاصی که تمرکز خود را بر چنین موضوعی منعطف کرده اند دارای جایگاه بالایی خواهند شد.

اگر نگاهی به وضعیت فعلی بکنیم میبینیم که فناوری های نسل ما به سرعت در حال پیشرفت هستند اما مهارت های نیروها و عملکرد سازمانها عقب مانده اند.در این صورت خیلی راحت میتوان به نتیجه رسید که کارفرمایان سازمانها دیگر با توجه به کاهش فاصله توانایی انسانها و ماشین ها نسبت به هم علاقه مند به استخدام ماشین های هوشمند هستند.

چنین احتمالی اصلا مبهم و غیر قابل دسترسی نیست.حتما با خواندن این متن کمی نگران شدید اما باید به شما یک مژده هم بدهم که با پیشروی چنین روندی تمامی مشاغل از بین نمی روند بلکه فقط تقسیم میشوند . این تقسیم بندی را میتوان اینگونه بیان کرد :

1 – کسانی که میتوانند به خوبی با ماشین های هوشمند تعامل و کار کنند .
2- کسانی که در کار خود بهترین هستند
3- کسانی که سرمایه دارند .

در این مقاله در رابطه با دسته سوم که نمیتوان داشتن چنین شرطی را به صورت قطعی در نظر گرفت توضیحی نمیدهیم اما 2 گروه دیگر روز به روز ارزششان بیشتر هم میشود اما این دو گروه باید 2 توانایی مهم را داشته باشند :

1 – توانایی تسلط سریع به کارهای سخت
2 – توانایی تولید در سطح عالی هم سریع هم با کیفیت

برای دسترسی به چنین مهارتهایی و یادگیری باید به شدت بدون حواس پرتی و با تمرکز بسیار زیاد مباحث را فرا بگیرید ، چرا که یادگیری عملی عمیق است آن موقع میتوان گفت مهارت کافی که برای پیشرفت یک اقتصاد مفید است را دارید .

بهترین لحظات معمولا زمانی رخ میدهند که بدن و ذهن فرد در تلاش داوطلبانه برای کار دشوار و ارزش مند نهایت تلاش خود را میکند . اکثر مردم تصور میکنند که ارامش آنهارا خوشحال میکند . ترجیح اکثر مردم این است که کمتر کار کنند و بیشتر زمان خود را در تخت خواب بگذرانند. از قضا شغل برای لذت بردن از اوقات فراغت بسیار مناسب تر است زیرا دارای هدف های داخلی و چالش های مختلفی است که باعث میشود افراد خود را در کار غرق کرده و تمرکز کنند.از طرفی وقت آزاد بدون ساختار است و برای شکل دهی آن به چیزی که بتوان از ان لذت برد نیاز به تلاش بیشتری دارد.

ارتباط بین کار عمیق و جریان آن باید روشن باشد ، کار عمیق یک فعالیت مناسب برای ایجاد حالت جریان است لذا جریان سبب شادی در زندگی میشود با ترکیب این دو نظریه به یک استدلال روانشناسی به نفع عمق در کار بدست آورده میشود .

بخش دوم

کار عمیق

قانون اول : عمیق کار کنید

درباره فلسفه عمق خودتان تصمیم بگیرید.

شما برای بکار گیری کار عمیق در زندگی به فلسفه خودتان نیاز دارید در ادامه 4 فلسفه را به شما معرفی می کنیم که به خوبی عمل میکنند.

    فلسفه اول – رهبانی برنامه ریزی کار عمیق
تلاش می کند با حذف یا کاهش تعهدات کم عمق آنان را به حداقل میرساند.دنبال کنندگان این فلسفه تمایل دارند 1 هدف حرفه ای مششخص و بسیار ارزشمند داشته باشند.

    فلسفه دوم 2 بعدی برنامه ریزی کار عمیق :
از شما میخواهد زمان خود را تقسیم کنید برخی را برا یفعالیت عمیق قرار بدهید و باقی زا برای سایر کارها.

    فلسفه سوم – فلسفه موزون برنامه ریزی کار عمیق :
استدلال میکند ساده ترین راه برای شروع جلسات عمیق تبدیل آنها به یک عادت ساده است ، هدف از این فلسفه این است که یک زمان مشخص برای عادت جلسات عمیق خود داشته باشید و چگونه از آن استفاده میکنید.

    فلسفه چهارم – فلسفه روزنامه نگاری برای برنامه ریزی کار عمیق :
فعالیت های صورت گرفته نشانه از این واقعیت است که روزنامه نگاران آموزش دیده اند که به صورت لحظه ای وارد حالت نوشتن بشوند همانطور که ماهیت آنها بر اساس مهلت است این روش برای مبتدیان عمیق مناسب نیست ، سوئیچ کردن همواره از حالت عادی به حالت عمیق طبیعی نیست که چنین کاری در تازه کارها میتواند میزان اراده را کاهش دهد .

آینی سازی کنید :

اصولا در افراد موفق و بزرگ به ندرت دیده شده انجام حرکتی تصادفی باشد آنها حرکتها را برای خودشان شخصی سازی کرده اند.به عنوان مثال چارلز داروین ساختار سختی در سبک زندگی کاری خود در زمان کمال شکل داده بود .
او در ساعت 7 بیدار میشد که کمی قدم بزند سپس صبحانه را به تنهایی می خورد و بعد از آن از ساعت 8 تا 9.30 کمی مطالعه میکرد. تا ساعت 10 نامه های روز گذشته را میخواند سپس از ساعت 10.30 تا عصر به مطالع خود بر می گشت. پس از آن شروع به قدم زدن به دور ملک خانه خود میکرد و ایده های جالبی را بررسی میکرد. بعد از آن روز کاری خود را تمام شده اعلام میکرد.

تنبل باشید:

افراد بزرگی مانند داروین انجام چنین کاری را سخت تصور نمی کنند چون انجام این کارها را لازمه ای برای فراگیری عادت های عمیق در کار می دانند ، پس آن را انجام میدادند .

ناگفته نماند هیچ آداب کارعمیق صحیحی وجود ندارد ، تناسب مناسب  بستگی به شخص و پروژه مورد نظر دارد ، اما برخی سوالات کلی وجود دارد که هر آیین موثره هر فردی باید به آن بپردازد ، مانند محیط کار و مدت زمان طولانی شروع کار و نحوه حمایت از کار .


این استراتژی معتقد است که شما باید آزادی با نظم مشخصی را به روز خود تزریق کنید تا بیکاری که به طور متناقض برای کار عمیق لازم است را به شما اراِئه دهد ، در پایان روز کاری بررسی مسائل روز کاری بعدی خود را تعطیل کنید ، زمان استراحت به شارژو راندمان کاری شما و همپنین تقویت بینش های شما کمک میکند .

قانون دوم سر رفتن حوصله را بپذیرید

در قانون اول فرا گرفتید که چکونه کار عمیق را در برنامه روزانه خود جایگذاری کنید و با روال های کاری از داشتن چنین مهارتی پشتیبانی کنید.قانون دوم به شما کمک میکند که محدودیت های چنین مهارتی را به حداقل برسانید.راهبردهای بعدی با این ایده کلیدی این است که استفاده حداکثری از عادت عمیق کاری شما ، نیاز به آموزش و انگیزه دارد که همانطور گفته شد این آموزش باید به دو هدف برسد : بهبود توانای تمرکز شدید و غلبه بر تمایل به سمت حواس پرتی .

قسمت اول

از حواس پرتی فاصله نگیرید بلکه از تمرکز فاصله بگیرید به جای برنامه ریزی برای خارج شده گاه به گاه از حواس پرتی و به رسیدن به تمرکز بیش تر باید گاه به گاه از تمرگز فاصله بگبرید تا برای تسلیم شدن مقابل حواس پرتی برنامه ریزی کنید .

قسمت دوم

مدیتیشن مولد داشته باشید. هدف از این ایده این است که شما دوره ای را در نظر بگیرید که از نظر جسمی مشغول هستید نه از نظر ذهنی . مانند پیاده روی یا دویدن ، رانندگی و دوش گرفتن ، سپس توجه خودتون رو بر روی یک مشکل حرفه ای کاملا مشخخص متمرکز کنید که می تواند ائم از طرح یک مقاله ، نوشتن یک متن سخنرانی و اثبات و تلاش برای پیشرفت و توسعه تجاری باشد .

شما نیازی به جلسه جدی روزانه ندارید اما باید هدفتان شرکت در جلسات ضروری بسیار ضروری در هفته باشد و باتوجه و تمرکز به کارها یا مشکل به صورت عمیق تر قدرت تمرکز شما به مرور بر روی کارها افزایش می یابد . کلید این استراتژی ویژگی ها نیست بلکه نیروی انگیزشی است که نشان می دهد توان تمرکز شی به اندازه تعهد شما قدرتمند است .

قانون سوم ترک رسانه های اجتماعی :

ایده فعالیت شدید رسانه های مجازی تنها گرفتن وقت از مردم و ایجاد حواس پرتی به منظور دادن سرگرمی است که بطور فزاینده ای گفتگو های فرهنگی مارا تحت تاثیر قرار داده اند. پس باید برای جلوگیری ار اتلاف وقت و مدیریت انها چندین گام هدفمند را دنبال کرد و انجام داد :

گام اول

اهداف اصلی سطح بالا را در زندگی خود شناسایی کنید بعد از ان هرچند اقدامی که به شما کمک میکند به هدفتان برسید را لیست کنید ، این اقدامات باید دارای وضوحی باشند تا شما بتوانید به راحتی با به کار گیری انها به اهدافتان دست پیدا کنید بطور مثال یک اقدام مناسب در این راه بطور منظم خواندن و درک نتایجی که سبب پیشرفت من است ، خواهد بود .

گام دوم

برای هریک از رسانه های مجازی که استفاده می کنید فعالیت های کلیدی را شناسایی کنید و انهارا مرور کنید و از خود بپرسید که ایا این فعالیت ها در زندگی حرفه ای من تاثیر بسزایی دارد یا خیر ؟

اگر جواب بله بود از ان استفاده کنید و اگر خیر بود بدون وقفه استفاده از انان را متوقف کنید یا در عملی دیگر می توانید استفاده از رسانه های معروفی مثل توییتر ، فیسبوک ، اینستاگرام و غیره را ب مدت 30 روز از چرخه زندگی خود حذف کنید بعد از 30 روز میتوانید دوباره همچین سوالی از خود بپرسید و سپس تصمیم گیری نهایی منطقی را انجام دهید.

گام سوم

از اینترنت برای سرگرمی خود استفاده نکنید. فرض کنید شما مشغول انجام کار عمیقی در اینترنت هستید چشمتان به تبلیغاتی میخورد که بطوری معجزه اسایی طراحی شده اند تا توجه شما را به خود جلب کنند ، هنگامی که ب مقاله های انها وارد شدید پیوند هایی را به شما نشان میدهند که شما را به تدریج هر بار به یک سمت می کشد که چنین چیزی برای هر انسانی در هر زمان و موقعیتی مضر است ، انجام چنین کاری در زمان های بیکاری نیز مضر میباشد و شما میتوانید هر شب در چنین زمانی خود را سرگرم مطالعه و خواندن موارد مهمتری کنید .

قانون چهارم – انجام کارهای سطحی را کاهش بدهید

اهمیت کار سطحی که بطور فزاینده ای بر زمان افراد متخصص مسلط است اهمیت آن کمتر از ان چیزی است که در حال حاضر بنظر میرسد .
اگر در یک کسب و کار، کارهای سطحی ای که انجام میشود حذف شود در نتیجه ماهانه میتوان به این امر رسید که تاثیر مثبتی بر روند و عملکرد کسب و کار میگذارد زیرا با حذف کارهای سطحی توجه و تمرکز به سمت کارهای عمیق بیشتری میرود و نتایج بهتری حاصل میشود.

توصیه های بعدی به شما کمک میکند که بطور بیرحمانه ای کارهای کم عمق را شناسایی کنید. سپس انهارا به حداقل ممکن برسانید و زمان بیشتری برای تلاش های عمیق که در نهایت اهمیت بیشتری دارند را داشته باشید و به انان عمل کنید :

1 – هر دقیقه از زندگی خود را برنامه ریزی کنید ، در ابتدای هر روز به لیست برنامه های ان روزتان مراجعه کنید و مسیر روز خود را در جهت اهدافتان مسیر دهی کنید .

2 – عمق هر فعالیت را مشخص کنید. با مشخص کردن میزان عمق هر کار میزان اهمیت و اولویت ان کارها مشخص میشود که یک راهنما برای شما در انجام هرچه بهتر برنامه روزانه تان هست.

سخن پایانی

اگر شما مایلید از حداکثر ذهن خودتان بهره ببرید و از آن استفاده کنید و برای انجام کار های مهم تلاش کنید. انگاه مانند دیگران خواهید فهمید که عمق زندگی سرشار از بهره وری و معنا است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه