فرهنگ ارتباطات

فرهنگ ارتباطات

چه چیزی فرهنگ یک شرکت را تأثیرگذار می‌کند ؟ هسته‌ای قدرتمند،  متشکل از مدیرانی با درآمد بالا یا نیروهای کاری که انتظار می‌رود کارشان را انجام دهند و ساکت بمانند؟ هیچ‌کدام ! کلید فرهنگی که کارمندان و مدیران را شاد نگه می‌ دارد و آن‌ها را به موفقیت‌های مالی می‌رساند، فرهنگ ارتباطات است.

ما انسان ها همه موجوداتی اجتماعی هستیم به همین دلیله که ارتباطات نقش مهمی بینمون ایفا میکنه . پس با وجود تفاوت فرهنگی ، چگونگی ارتباط برقرار کردن اهمیت خیلی زیادی داره . دراین مقاله اول به بررسی از ارتباطات و سپس فرهنگ و در نهایت فرهنگ ارتباطات می پردازیم.

ارتباط

افراد مختلف در جامعه مدرن به شیوه های متفاوتی با هم ارتباط دارند که این ارتباطات شیوه زندگی این افراد رو تشکیل می دهد. ارتباطات جمع ارتباط است و هر نوع برخورد بین دو موجود که باعث به همبستگی، واکنش و مبادله پیام شود ارتباط نام دارد. ارتباط میتواند بین دو فرد باشد یا دوجامعه، یک فرد و یک جامعه، یک فرد با حیوان و حتی حیوان با حیوان.

به طور کلی معنی کلمه ارتباط مفاهیمی مثل انتقال و انتشار و همکاری عمومی رو در بر میگیره. انجمن بین المللی تحقیقات ارتباط جمعی ، ارتباط را اینگونه تعریف می کند: هنگام صحبت از ارتباط ،منظور روزنامه ها ، نشریه ها، مجله ها، کتاب ها، رادیو ها، تلویزیون ها، ارتباط راه دورو پست است.

اهمیت ارتباطات

ما انسان ها با استفاده از ارتباطات ، توانایی های جدیدی رو برای خودمون به وجود میاریم . مثلا رفتار اجتماعی خودمون رو در شهر ها و اجتماعات بزرگ و کوچک کنترل می کنیم . با استفاده از زبان و خط ، فرهنگ و تاریخ و علوم و تجربیات خودمون رو به آیندگان منتقل می کنیم . و ازهمه مهمتر با استفاده از وسایل ارتباطی ، جامعه رو برای پیشرفت و بهتر زندگی کردن آماده می کنیم.

از اونجایی که ارتباطات یکی از عوامل بسیار موثر در زندگی اجتماعی انسان به شمار میرن ، نقش ارتباطات رو در جریان توسعه جوامع بشری نمیتونیم امری ساده تلقی کنیم .اون چیزی که در حال حاضر به صورت یک پدیده متحول در جوامع مختلف نمود پیدا کرده ، پدیده ای است که باید آن را شکل تکامل یافته شبکه های ارتباطی انسان اولیه تا به امروز دانست .

اهمیت فرهنگ

فرهنگ یا کالچر (culture) ابتدا در تمدن اروپایی به عنوان واژه ای برای کنجکاوی درباره شیوه زندگی مردمان و… به کار می رفت. واژه کالچر که از ریشه لاتینی گرفته شده است در اصل به معنای کشت وکار و پرورش بوده و نخستین بار به مفهوم کنونی در زبان آلمانی به کار گرفته شده است . واژه فرهنگ در زبان فارسی از واژه های کهنی است که تنها در متن های نثر فارسی دری بلکه در نوشته های بازمانده از زبان پهلوی نیز فراوان یافت می شود . معنی فرهنگ در اصل ادب وعلم و هنروری است.

فرهنگ ارتباطات و قدرت ارزشها

فرهنگ تاثیر عمیقی برارتباطات دارد . مثلا در فرهنگ آسیایی ها، معمولا روابط و ارتباطات بین مردم در مقایسه با فرهنگ های غربی، بسیار رسمی تر است. فرد به جای تکیه بر مسائل دنیوی، برای ساختن خودش و ارتقای خویش تلاش می کند. ارزش ها تشکیل دهنده هر فرهنگی خاص هستند و با اون ها همبستگی دارند.

مثلا در بسیاری از فرهنگ ها ادب حکم می کند افراد هر چیزی که در فکر و ذهن خود دارند بیان نکنند. ولی در فرهنگ های دیگراین طور نیست . این مسئله یعنی تاثیر ارزش های در فرهنگ و ارتباطات در جامعه ، که نحوه تعامل فرهنگ و ارتباطات را به خوبی مشخص می کند. فرهنگ هر جامعه ای می تواند از ارتباطات تاثیر بپذیرد .

فرهنگ ارتباطات
چند اقدام برای ساخت و حفظ فرهنگ ارتباط
  • یک عبارت هوییتی الهام بخش برای سازمان بسازید که به ایجاد ارتباط کمک کند .
  • 5 اولویت برتر سالیانه ی شرکت را مشخص کنید .
  • ارزش های اصلیی که ایجاد ارتباط می کنند را شناسایی کنید .
  • مهارت های ارتباطی را در افرادی که تازه استخدام کردید تقویت کنید .
  • از ایجاد و تقویت روابط شخصی حمایت کنید .
  • افراد را در نقش های صحیح قرار دهید .
  • به افراد در برقراری مهارت های ارتباطی کمک کنید .
  • برای ارتقای ارتباطات سازمانی یک اتاق گفتگو تشکیل دهید .
  • برای محافظت از روابط موجود جلسات آموزشی ترتیب دهید .
شما برای ایجاد تغییرات دائمی و موثر نیاز به تلاش و پشتکار دارید :
  • بین اعضای گروه خود ذهنیت ارتباطی ایجاد کنید .
  • با ایجاد عادت هایی که ذهنیت رفتار ارتباطی را به وجود می آورند فرهنگ بینش –  ارزش – نظر را در سازمانتان پیاده سازی کنید .
  • افراد را هدایت و راهنمایی کنید تا به مدیرانی تبدیل شوند که با دیگران ارتباط برقرار می کنند .
  • اقدامات مربوط به برقراری ارتباط را ترویج کنید .
  • از واحد تحت کنترل خودتان شروع کنید و بعد آن را به افراد دیگر سازمان انتقال دهید .

فرهنگ ارتباطات

مایکل لی استالارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه