7 عادت مردمان موثر

در این کتاب استفان کاوی با راِه رویکرد ااصل محور برای حل مشکلات شخصی و حرفه ای گام به گام مسیری با کرامت انسانی را نشان می دهد .
در این مطلب خلاصه خواهیم آموخت چرا 7 عادت به زمان حال بیشتر از هر زمانی مرتبط است .
به وسیله این مقاله از وابستگی به استقلال متقابل به بلوغ خواهید رسید . داده ها و داستان های هیجان انگیز کتاب 7 عادت نحوه تغییر زندگی را نشان میدهد .

قسمت اول نمونه ها و اصول درون و بیرون

امروزه موفقیت بیشتر تابع شخصیت ، تصور عمومی نگرش ها و رفتار ها مهارت ها و تکنیک های است که روند تعامل انسان را روان میکند .
عناصر رفتار شخصیت بیرونی برای موفقیت مفید و گاهی ضروری هستند اما آنان ثانویه اند .
بسیاری از افراد دارای عظمت ثانویه فاقد عظمت یا مروت اولیه در شخصیت درونی خود هستند .

قدرت پارادایم

پارادایم الگو چهارچوب فکری و فرهنگی است که مجموعه از الگوها و نظریها را برای یک گروه و یا یک جامعه شکل داده است . در واقع پارادایم شیوه ای است که ما چگونه جهان را میبینیم ، منظور درک و درگیر شدن و تفسیر مدنظر است. پارادایم های ما درست یا نادرست منابع نگرش و رفتارها و در نهایت روابط ما با دیگران است .
بطور خلاصه هم رفتارهای شخصیت بیرونی و هم درونی فرد نمونه ای از پارادایم های اجتماعی است اگر ما نتوانیم پارادایم های پایه ای که نگرش ها و رفتار ها از ان جریان می یابند را مورد بررسی قراردهیم سعی میکنیم نگرش ها و رفتار های خودمان را تغییر دهیم .ما برای مشکلات و نگرانی ناشی از این واقعیت به سطح عمیق تری از تفکر نیاز داریم ، در واقع به پارادایمی که مبتنی بر اصولی است که عملکرد انسان موثر و تعاملات را بطور دقیق توصیف میکند .

رویکرود درون بیرون :

این رویکرد بیان می کند که پیروزی های خصوی مقدم به پیروزی های عمومی هستند و عمل به قول خود مقدم بر قول و عمل به قول داده شده به دیگران است ، طبق این رویکرد نباید شخصیت بیرونی رو به درونی ترجیح دهیم و سعی کنیم قبل از بهبود خودمان روابط مان با دیگران را بهبود ببخشیم .

بهترین کار شروع از خودتان است همه تغییرات از خود شروع میشود .

7 عادت در عصر دیجیتال :

امروزه ما در شبکه های مجازی اشباع شده ایم ، صفحات پر و تسخیر شده اند و موارد دیگر به همین دلیل است که امروزه 7 عادت بیش از هرچیز دیگری مورد نیاز است این عادت ها یک پایه مطمئن را فراهم میکنند که میتوانید بر اساس آن زندگی بهتری بسازید. ثبات در زندگی شما افزایش میدهند .

7 عادات و یک مرور کلی :

می توان گفت شخصیت ما ترکیبی از عادات ما است که عاملی بی شک قدرتمند در زندگی ما است ، از انجایی که عادت ها ،الگو های سازگار و ناخودآگاهی هستند اثر بخشی و یا نا کارآمدی مارا مشخص میکنند .

عادت نقطه تلاقی از دانش و مهارت و میل است . دانش یک پارادایم نظری از آنچه که باید انجام شود چرایی آن است ، مهارت نحوه انجام ان و اشتیاق انگیزه و تمایل به انحام کار است .

ایجاد یک عادت نیازمند کار در هر 3 بعد است. (دانش ، مهارت ، تمایلات ) که با کار برروی آنها میتوان به سطوح جدید از اثر بخشی شخصی و بین فردی برسیم .

زنجیره بلوغ :

این 7 عادت مارا به سمت یک زنجیره بلوغ وابستگی به استقلال و وابستگی متقابل حرکت می دهند .

در زنجیره بلوغ وابستگی الگو شماست شما از خودتان مراقبت میکنید .

استقلال نمونه ای از من هست ،من میتوانم این کار را انجام دهم من میتوانم و مسئول هستم ، متکی به خودم هستم ، قدرت انتخاب دارم ، وابستگی متقابل پارادایم ما هست .

وابستگی متقابل انتخابی هست که فقط افراد مستقل میتوانند آنرا انجام دهند افراد وابسته نمیتوانند وابستگی متقابل را انتخاب کنند آنها به اندازه کافی مالک خودشان نیستند .

قسمت دوم-پیروزی خصوصی

عادت

فعال باشید فعال بودن به معناب ابتکار عمله این به معنیست که ما مسئول زندگی خودمان هسیم . افراد فعال اغلب تحت تاثیر محیط فیزیکی خود قرار میگیرند اگر هوا خوب باشد انها نیرو انرژی خوبی میگیرند .
افراد فعال دارای ابتکار عمل هستند ، ابتکار عمل به معنای پرهیزکاری نفرت انگیزی و یا پرخاشکگری نیست بلکه باید برای انحام دادن کارها مسئولیت خود را به رسمیت بشناسیم.

آنچه داده میگوید : طرز فکر ثابت یا رشد افراد

افراد با طرز فکر ثابت معتقدند که هوش و استعداد انها ذهنیت ثابت هست ، کار زیادی نمیتوانند انجام دهند به عنوان مثال ، من در ریاضیات خوب نیسم اما برعکس افراد با ذهنیت رشد بر این باورند که میتوان فرایند پرورش ذهن و سرعت یادگیری را با سخت کوشی انجام داد بنابراین آنها می توانند بهبود پیدا کنند و تغییر کنند این نگاه فعلالانه با جهان باعث تفکر فعال میشود .

دایره نگرانی و دایره تاثیر :

یکی دیگر از راه های دیگر برای آگاهی لبیشتر از میزان فقالیت خودتان این است که به مکان و زمان خود توجه کنید .

همه ما نگرانی های گسترده ای داریم . بله به کمک این دایره نگرانی میتوانیم مباحث مختلف زندگی خود را ازهم تمیز دهیم .

عادت اول مستقیم غیرمستقیم و بدون کنترل :

به مدت 30روز فقط بر روی چرخه تاثیر خود تمرکز و کار کنید ، تعهدات کوچک بر عهده بگیرید و به آن عمل کنید همیشه بخشی از راه حل باشید نه بخشی از مشکل .

وقتی مرتکب اشتباهی میشوید آنرا بپذیرید و به سرعت انرا تصحیح کنید و از ان درس بگیرید .

عادت دوم- از پایان در ذهن شروع کنید :

برای شروع با درک درستی از مقصدتان شروع کنید باید بدانید که کجا میخواهید بروید و در کجا هستید و با گام هایی که بر میدارید همیشه در مسیر صحیح قرار دارید .
موثرترین راه برای شروع ایجاد ماموریت شخصی است که این برنامه بر کاری که میخواهید انجام دهید تمرکز میکند و مسیر راه شما خواهد بود .

بیانیه ماموریت مستلزم درون نگری و تجزیه و تحلیل عمیق و اغلب بازنویسی های زیاد است . نوشتن و مرور شما را مجبور می کند تا دقیقا اولویت ها را در اولین وقت انجام دهید و رفتار خود را با باور های خود هم سو کنید .

عادت سوم – اول موارد مهم را در اولویت قرار دهید

یادگیری اولین چیزها مخصوصا اولویت ها در درجه اول سخت است در واقع این عادتی است که عموم مردم با ان دست به گریبان هستند و دلیل سختی ان ضروری بودن بدیهی و ساده بودن است ، واقعیت این است که اکثر ما به فوریت اعتقاد داریم .

ماتریسی مدیریت زمان :

با توجه به دو عامل تعیین کننده فعالیت یعنی فوری و مهم،زمان را به یکی از این چهار روش میتوان گذراند .

فوری نیاز به توجه فوری دارد : چیزهای فوری بر رو ما تاثیر میگذارند . داده ها نشان می دهند که 50% از زمان صرف فعالیت فوری میشود . افرادی که در این ربع از دایره زندگی میکنند را میتوان اهمال کار نامیده میشوند .

افراد بله گو :

کسانی هستند که در ربع سوم از دایره زندگی میکنند آنها به سختی نه می گویند و به هر چیزی که فوری و محبوب هست بله میگویند در نتیجه همیشه سرشان شلوغ است در صورتی که هیچ کار مهمی ندارند .

ربع چهارم جای افراد طفره رو است : در این ربغ افراد زیادی زندگی می کنند هر کاری که بی ار حد انجام شود در این ربع دایره قرار میگیرد .

حرکت به ربع دوم :

جای افرادی است که در ان اولویت بندی می کنند تا بهتر در ان زندگی کنند . این حرکت باعث عملکرد بهتر و تعادل میشود ، ترفند ماندن بیشتر در ربع چهارم دوری و کاهش میزان بودن در رب سوم یا همان ربع فریب است ربع سوم هم به نظر میرسد چون فوری است مارا فریب می دهد راه حل برای ترک ربع سومتمرین و شروع نه گفتن است .

و بعد برای تغییر سبک زندگی خود 30 دقیقه وقت برای برنامه ریزی اصولی هفته خود بکنید ، آن موقع شاهد تغییرات معمولی خواهید شد .

قسمت سوم – پیروزی عمومی

عادت چهارم به برد برد فکر کنید :

تصور کنید این عادت یک نوع نگرش به نوع زندگی است که می گوید من میتوانم انجام دهم و تو نیز میتوانی  ، من یا تو در واقع هردو ما هستیم .

این عادت یک تمرین نیسست بلکه فلسفه کامل و یکی از 6 پارادایم تعاملی انسان است .

5 پارادایم دیگر شرح زیر است :

برد باخت : در سبک رهبری این رویکرد اقتدارگراست من راه خود را میروم و تو راه خود را برو.

باخت برد : این بدتر از برد باخت است زیرا هیچ استانداردی را شامل نمیشود ، در این پارادایم هیچ بینشی وجود ندارد .

باخت باخت : در این پارادایم که نتیجه باخت هرد فرد میباشد باعث ایجاد کینه بین دوطرف میشود.
برنده : افرادی دارای چنین پارادایمی مهم ترین چیز براییشان این است که فقط انان به خواسته هایشان برسند .
بدون معامله : اگر نمیتوانید راه حلی پیدا کنید که هردو برنده و به نفع هردو باشد موافقت میکنید که با توافق و معامله کردن مخالف باشید پس میتوان به این نتیجه رسید که تنها جایگزین مناسب بین این 5 مورد برد برد است .

3 ویژگی شخصیتی ضروری برای پارادایم برد برد وجود دارد ، تمامیت و ارزشی که برای خود قائلیم .

عادت 5 – ابتدا درک کنید سپس درک شوید :

اکثر مردم برای درک گوش نمیدهند بلکه برای پاسخ دادن گوش میدهند آنها یا صحبت میکنند و یا آماده صحبت کردن میشوند .
گوش دادن همدلانه به منظور گوش دادن برای درک است. گوش دادن همدلانه قوی است زیرا داده های زیاد و دقیقی در اختیار شما قرار میدهد .
اگریاد بگیرید به دیگران عمیق گوش فرا دهید تفائت های زیادی در ادراک دیگران خواهید یافت سپس میتوانید دنبال درک شدن باشید زبرا در انوثت فهمیده اید که دانستن این که چگونه باید درک شوید نیمه دوم عادت 5 است و برای دستیابی راه حل برد برد بسیار حیاتی است .
عادت 5 یکی از تاثیر گذارترین عادت در میان این عادت هاست و چیزی است که از همین لحظه برای دستیاب به ان تمرین کنید .

عادت 6 – هم افزایی کنید :

تمرین همه عادت های دیگر ،ما را برا عادت هم افزایی آماده میکند هم افزایی به این معناست که 2+2 = 4 و یا 2+2 = 5 و 2+2 برابر با 1600 میباشد .

هم افزایی میتواند در هر زمینه ای وجود داشته باشد و به شما این نتیجه را میرساند که بطور مثال با مشورت و همیاری در یک کار استفتده از تمامی نظرات و ایده ها باعث رسیدن به نتیجه بهتری میشود .

در هم افزایی خود خواهی را کنار بگذازید .

عادت 7 – اره را تیز کنید :
7 عادت

شما در حال حرکت به سمت مقصد خود هستید که در حین مسیر مردی را میبیینید که در حال اره کردن است و بسیار خسته بنظر میرسد از او میپرسید چه مدت است که مشغول اره کردن است و او در پاسخ می گوید زمان زیادی است ، شما به ائ میگویید که چرا کمی استراحت نمیکند و اره را تیز کند سپس مشغول به کار شود و به او این حتم را میدهید که سریع تر پیش برود و او با لحنی کلافه به شما میگوید که وقت تیز کردن اره را ندارد .

خب در این داستان باید متوجه عادت هفتم شده باشید ،  در واقع عادت 7 بزرگترین دارای شما است چرا که شما و توانایی های شما را در مسیر کرده و شمارا مجبور به تجدید و تکرار پرقدرت تر میکند .

4 بعد عادت هفتم :

بعد فیزیکی : ورزش تغذیه مدیریت استرس ماهیت تجدید بعد فیزیکی است.

بعد روحی  :تبیین ارزشها و تعهد ، مطالعه و مدیتیشن ، اینها بعد معنوی و روحی شما را تجدید می کنند

بعد روانی : خواندن ، تجسم برنامه ریزی و نوشت اینها کارهایی است که بعد روانی شما را آسوده میسازد .

بعد اجتماعی و عاطفی :خدمات ، همدلی ، هم افزایی و امنیت ذاتی این موارد بعد اجتماهی شمارا که با بعد عاطفی شما در ارتباط هستند را اماده و ارام میسازد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه